На фронті уникли вчора втрат, – Міноборони (відео)

13:15 28 вересня 2016 р.

Речник міністерства оборони Андрій Лисенко запевнив на брифінгу в середу, що за минулу добу жоден з українських військовослужбовців не загинув і не отримав поранення.

Андрій Лисенко також розповів, що на Луганському напрямку російські окупанти та їх колаборанти лише один раз відкривали вогонь у світлу пору доби – біля Новозванівки. Решта провокацій на традиційних ділянках – Новоолександрівка та Станиця Луганська – відбулася глибоко вночі. 

Речник міністерства оборони також зауважив, що російські окупанти та їх колаборанти, ймовірно, намагаються приховати свою ворожу налаштованість від міжнародних спостерігачів ОБСЄ, які ретельно стежать за дотримання домовленостей щодо розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петровському, однак їх провокації вкотре вказують на те, що бойовики не дотримуються домовленостей.

Своєю чергою, на Донецькому напрямку єдиною «гарячою точкою» була вчора Авдіївка, де російські окупанти та їх колаборанти стріляли з легкого озброєння, а вночі задіяли міномети, випустивши 15 мін по позиціях українських військ. На усіх інших ділянках на Донецькому напрямку зберігався повний режим припинення вогню.

Натомість на Маріупольському напрямку ворожих провокацій було більше, ніж на Луганському й Донецькому разом взятих. Усього ворог 23 рази порушив там перемир’я на широкому географічному спектрі – від Мар’їнки до Широкиного, включно з Талаківкою, Павлополем і Водяним, переважно застосовуючи легке озброєння й лише двічі відкриваючи вогонь з БМП поблизу Талаківки, а під Широкиним був зафіксований ворожий снайперський обстріл.

За інформацією української військової розвідки, з Росії прибула чергова допомога для бойовиків. Зокрема, до селища Кутейникове в Амвросіївському району Донецької області надійшли шість цистерн з дизельним паливом, а паливні склади ворога у Ровеньках поповнилися ще 350-ма тоннами пального.

Також розвідка доповідає, що до Донецька прибув підрозділ Управління охорони та конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ. Головна його мета – відправка додому 25 російських військовослужбовців командного складу і технічних спеціалістів, які відмовились від участі у бойових діях на сході України. В обов’язки «конвоїрів» входить перевірка кожного з військових на наявність доказів участі у бойових діях, щоб потім приховати їх від світової спільноти.

Тим часом Вінницький міський суд виніс вирок агенту російської військової розвідки. Встановлено, що його навесні 2015 року завербував кадровий співробітник Головного управління розвідки генерального штабу збройних сил РФ Ренат Біктагіров. Зловмисник збирав дані про місця дислокації та маршрути переміщення підрозділів Збройних Сил України. Тепер на нього чекає 14 років за ґратами.

Натомість поліція Донеччини попередила спробу провезти вісім бойових гранат до мирного міста Дніпро. Зловмисник намагався переправити зброю, використовуючи кур’єрську службу доставки. Поліцейські вчасно вилучили вибухівку та унеможливили загрозу життю мирним мешканцям.

А в місті Сватове в Луганській області правоохоронці вилучили зі схрону два боєприпаси до 30-міліметрової гармати, три – до зенітної установки калібру 23 міліметрів, а також дві гранати РГД-5 із запалами, гранати до підствольного гранатомета та велику кількість набоїв до автоматичної зброї.

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів