На сході України вчора полягли троє наших військових і поранили стільки ж, – АП (відео)

13:15 25 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив у понеділок: «За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, троє – отримали поранення».

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко оприлюднив сьогодні, 25 липня, на брифінгу такі новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«На Луганському напрямку чора було достатньо спокійно. Противник надвечір двічі порушив режим тиші в Оріховому (район Бахмутської траси). Під час другого обстрілу українські війська відкрили вогонь у відповідь. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Зниження активності ворога пояснюється серйозними втратами, які він поніс через свої авантюрні спроби штурму наших позицій у Попаснянському районі. Нагадаємо, що вранці бойовики пішли в пряму атаку, але наразилися на влучний вогонь українських захисників. Окупанти тоді понесли важкі втрати: двоє загиблих, вісім поранених.

Біля тіл ліквідованих диверсантів українські військові знайшли російську зброю, міни та боєприпаси. На фото – шеврон так званого «1-го казачого полку імені Платова» російсько-окупаційних військ (наразі це з’єднання переформатовано в так званий «6-й полк», а його провідник Павло Дрьомов ліквідований недоброзичливцями).

Також на фото – елементи екіпірування бойовиків російського виробництва, автомати та набої до них, гранати, протипіхотна міна. Росія щедро постачає своїм маріонеткам на Донбас різноманітне озброєння, проте вони все одно безславно гинуть.

На Донецькому напрямку минулої доби основні бойові дії розгорнулися на ділянці фронту – Новоселівка Друга – Авдіївка – Опитне – Невельське. Противник активізувався після восьмої години ранку, і не припиняв агресивних дій до самої півночі.

Після 21-ї години у хід пішло важке озброєння – 82- та 120-міліметрові міномети. У переважній більшості випадків українські війська відкривали вогонь у відповідь. Зазвичай кожен обстріл тривав не менше 15 хвилин, найдовший розтягнувся на півтори години.

Також епізодичні провокації з боку незаконних збройних формувань сталися на Світлодарській дузі та під Горлівкою. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема, дев’ять – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку впродовж всієї доби противник вів потужні обстріли позицій українських військ по всій лінії зіткнення. Особливо напруженими були перші шість годин доби, коли ворог відкрив вогонь одночасно на двох ділянках фронту – Новогригорівка-Старогнатівка, а також Талаківка – Водяне.

Окрім мінометів, противник один раз застосував ствольну артилерію (САУ «Гвоздика»), випустивши по силах АТО 30 снарядів. Надвечір основні бойові дії також розгорнулися на півдні (ділянка Талаківка – Широкине), де ворог відкривав вогонь з мінометів та БМП. Також пізно ввечері, вже після 23-ї години, поновилися бойові дії в районі Докучаєвська (нагадуємо, що останнім часом там було тихо). Також упродовж дня відбулася низка ворожих обстрілів у Мар’їнському районі. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник 35 разів порушив режим тиші, і 15 разів застосовував важке озброєння.

За даними військової розвідки, бойовики ведуть аеророзвідку українських позицій за допомогою безпілотників. Зокрема, вчора два безпілотні літальні апарати противника «Орлан-10» корегували мінометний вогонь в районі Новоселівки Другої та Авдіївки. Біля Водяного здійснив політ квадрокоптер бойовиків. Також ворожі безпілотники залучалися до збору розвідданих поблизу Попасної та Кам’янки.

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, троє – отримали поранення. Ми висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Втрати противника: вчора четверо окупантів загинули, а семеро – отримали поранення. Ці втрати понесли так звані «6-й», «9-й», «11-й полки» російсько-окупаційних військ.

З Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків Учора до Свердловська прибули чотири вантажівки, що перевозили 110 вояків та три гармати.

Українські сапери продовжують розмінування територій на Маріупольскому напрямку

За день інженерні підрозділи знешкоджують близько 50 вибухівок, що встановлюють бойовики. Загальна статистика ще масштабніша: протягом останнього тижня військові знешкодили понад тисячу вибухонебезпечних пристроїв. Сапери дотримуються необхідних правил безпеки і знищують кожну міну та боєприпаси, враховуючи їхні характеристики».

Про це повідомили в сьогоднішніх «Зведених даних», опублікованих на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів