Основну частину підрозділів російсько-терористичних військ відведено від лінії зіткнень на Донбасі, – «ІС» (відео)

08:32 22 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vluki.ru

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у понеділок, що військ противника концентруються вздовж Бахмутської траси.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 21 грудня, такі її оперативні дані:

«Упродовж минулих вихідних у Луганській і Донецькій областях відзначено відхід основної частини підрозділів російсько-терористичних військ від лінії зіткнення з українськими військами. Цей процес не спостерігається на окремих ділянках – зокрема, противник залишає війська «на передовій» у смузі Первомайськ-Лисичанск, а також у районі Донецка, Тельманового й Новоазовська та в районі Бахмутської траси. У першу чергу від лінії зіткнення відводяться підрозділи армії РФ і російських найманців, а залишаються на своїх позиціях в основному загони місцевих бойовиків.

Паралельно відзначається зростання зусиль керівництва російсько-терористичних військ з посилення централізації командування й боротьби за дисципліну в підрозділах. Відмова підкорятися «центральної влади» з боку окремих командирів і рядових терористів тягне за собою загрози фізичного впливу аж до «страти».

Уздовж Бахмутської траси відбувається концентрація військ противника. Крім десантної ротної тактичної групи з артилерійськими групами, які підтримуюють її (мінімально скоротивши дистанцію до наших передових позицій), котрі діяли тут раніше, в другу лінію почали прибувати додаткові підрозділи. Зафіксовано прибуття ще однієї ротної тактичної групи та кількох бандформувань зі складу формування Мозгового.

Загальна кількість сил противника на ділянці блокпостів №29 і №31 наших військ досягла 600 осіб, зафіксовано танковий підрозділ (до семи танків), артгрупу (двобатарейний артдивізіон змішаного складу, окрім ствольної артилерії – щонайменше чотири РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»), і близько 25 бойових броньованих машин (ББМ). На озброєнні бойовиків – велика кількість мінометів, ПТРК, СПГ, РПГ, виявлено вогнемети РПО «Джміль». Противник в цьому районі обстрілює позиції наших військ зі стрілецької зброї, іноді застосовуючи міномети.

У районі Гранітного російські війська відійшли на другий ешелон, а «на передовій» залишилися дві «маневрені групи» місцевих бойовиків (оснащені крупнокаліберними кулеметами НСВ-12,7 «Скеля» і 120-мм мінометами). Перед цими групами поставлено завдання забезпечити турбуючий вогонь по позиціях українських військ.

В Амвросіївці розгорнуто комендатуру російських військ, яка має в своєму складі «групу швидкого реагування» (до 40 військовослужбовців РФ) і підрозділ евакуації техніки та оперативного ремонту. Створенням цієї комендатури російське командування забезпечує «запасні» маршрути руху колон забезпечення з РФ через Амвросіївку й Тельманове на південь (в район Новоазовська).

Відзначено новий спосіб перегрупування сил противника з метою приховування висунення на передові позції. Тепер особовий склад і підтримуюча техніка пересуваються окремо. Спочатку на позиції прибуває особовий склад (переважно цивільним транспортом), потім «перекатом» невеликими групами прибуває техніка і важкі озброєння (в останню чергу танки і артилерія)».

Дмитро Тимчук написав це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів