Пакет про допомогу Україні винесуть у суботу на голосування у Палаті представників США

21:42 19 квітня 2024 р.

Фото до новини

Це процедурне рішення ухвалили сьогодні 316 з 218 необхідних конгресменів.

Про це повідомив The Hill, пише DailyLviv.com.

Пакет допомоги Україні пройшов процедурне голосування в Палаті представників США. "За" висловились 316 конгресменів при необхідних 218. Це означає, що законопроекти допущені до остаточного голосування, яке має відбутися завтра.

Щойно допомогу Україні схвалять у Палаті представників та Сенаті, в Пентагоні готуються оперативно надіслати Києву пакет озброєнь, який серед іншого включатиме спроможності ППО та артилерії. Про це заявив речник Міноборони США Пет Райдер.

Але треба пам'ятати, що ще вранці 19 квітня до нового законопроекту про допомогу Україні подали вже 137 поправок. Усі, крім двох, — від республіканців. Багато поправок про те, щоб відмінити бюджетну підтримку Києву, заборонити пробачати Україні борг і т.д. Але є деякі пропозиції, які вирізняються на тлі інших. Про це написав журналіст Остап Яриш. 

"А тепер, - наголосив Остап Яриш, - єдині дві поправки від демократів, які подав конгресмен Джаред Московітц:

- Перейменувати кабінет 403 у будівлі Кеннона (офіс Марджорі Тейлор Грін) на «кімнату Невілла Чемберлена».

- Призначити конгресвумен Грін спецпредставницею Владіміра Путіна в Конгресі США". Український журналіст у США натякнув на непросте обговорення і голосування пакету про допомогу Україні в суботу у Палаті представників Конгресу США.

Усі поправки до законопроєкту є тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів