Patriot поблизу Ряшева Польща не віддасть Україні. Туск пояснив чому

16:44 22 квітня 2024 р.

Фото до новини

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ нещодавно заявив, що Альянс бачить більше можливостей у постачанні техніки Україні, хоча поки що є лише заява Німеччини щодо доставлення Patriot.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

«Ми не маємо можливості передати Україні батарею Patriot, у нас немає резервів на цей випадок, але є інші види зброї, які допомагають Україні захистити небо, і Польща продовжуватиме тут діяти», – заявив прем’єр-міністр Дональд Туск у понеділок.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ нещодавно заявив, що Альянс бачить більше можливостей у постачанні техніки Україні, хоча поки що є лише заява Німеччини щодо доставлення Patriot. Туска на пресконференції запитали, чи бачить Польща своє місце в цій ініціативі.

«Що стосується батарей Patriot, то у нас немає такої можливості, тому що ця (батарея) у гостях у нас поблизу Ряшева, але вона під контролем і в розпорядженні американців і захищає ключовий, з погляду України, хаб у південно-східній Польщі», – сказав прем’єр-міністр.

Він додав, що «цього резерву щодо „Петріотів” у нас немає».

Читайте також: Patriot збив над Україною 15 аеробалістичних ракет «Кинджал»

 

Дональд Туск зазначив, що всі союзники це розуміють і знають, що Польща вже багато дала Україні – більше, ніж будь-яка інша країна, яка також є водночас прифронтовою державою. «Усі знають, що ми виконали свою роботу на відмінно, коли мова йде про підтримку України, також технікою, і коли йдеться про протиповітряну оборону», - сказав Туск.

Він зазначив, що «ми всі знаємо, що для України й для всієї Європи, не кажучи вже про Польщу, також дуже важлива безпечна та озброєна Польща». «Не тільки Україна, але й Польща має бути тут теж бастіоном, справді готовим захищати не лише свої кордони», - наголосив Туск.

Він зазначив, що крім батарей Patriot є й інші види зброї, які допомагають Україні захищати небо. «Польща тут буде надалі активна, але вибачте мені, я не буду ділитися подробицями», – додав очільник польського уряду.

Нагадаємо, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявляв, що ЄС має 100 батарей Patriot, та все ще неспроможний надати 7 з них Україні.

Читайте також: ЗРК Patriot мають тільки Київ та Київська область: там найефективніша ППО в Європі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів