Під Маріуполем помер під час операції поранений боєць батальйону «Донбас» Іван Сотник (відео)

10:48 3 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки батальйону «Донбас» в інтернет-мережі «Facebook»

У прес-службі батальйону «Донбас», який входить до складу Національної гвардії України, повідомили в неділю: «На жаль, не вижив Іван Сотник, житель міста Луцька. Помер під час операції».

Останні дві доби в Широкиному йде практично безперервний бій. Російські окупанти використовують важкі 120-міліметрові міномети, автоматичні гранатомети, стрілецьку зброю, працюють снайпера.

Бійці батальйону «Донбас» дають жорстку відсіч противнику. На жаль, не вижив Іван Сотник, житель міста Луцька. Помер під час операції. Світла пам'ять Герою!

Поранено ще одного бійця батальйону – з позивним Тор. Йому надано медичну допомогу, витягнутий осколок, стан хороший.

Про це повідомили сьогодні, 3 травня, у «Facebook» батальйону «Донбас», який входить до складу Національної гвардії України. Натомість в прес-центрі АТО розповіли в неділю такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«З 18 години до опівночі 2 травня ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою. Російсько-терористичні війська 28 разів порушили режим дотримання припинення вогню, спровокували одне бойове зіткнення та 14 разів застосовували важке озброєння, у тому числі - реактивну систему залпового вогню «Град».

На Донеччині бандформування знову піддали обстрілам із мінометів калібру 120 міліметрів позиції українських військ поблизу населених пунктів Широкине, Гранітне, Опитне та Авдіївка, тричі – біля Пісків. Також в районі Карлівки, Опитного та двічі біля Авдіївки і Пісків злочинці застосовували артилерію калібру 122 міліметри.

З 23.35 до 23.50 позиції сил АТО неподалік Авдіївки витримали залп із 40 снарядів реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Втрат серед військовослужбовців немає.

Близько опівночі в районі Мар’їнки бійці нашого опорного пункту вступили у бойове зіткнення з розвідувально-диверсійною групою. Злочинці вели вогонь із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї. Українські військовослужбовці ефективно відбили напад та відкинули злочинців. 

На Луганщині бандформування обстрілювали із автоматичних гранатометів і стрілецької зброї наші позиції поблизу населених пунктів Щастя і Золоте-4. Також у зазначений період підрозділи Збройних Сил України зафіксували проліт двох безпілотників противника неподалік Широкиного і Опитного».

Про це повідомили сьогодні, 3 травня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів