Розслідування вбивств на «Майдані» потрібне тільки громадськості. Влада в цьому не зацікавлена, – адвокат «Небесної сотні»

14:58 26 листопада 2014 р.

Фото до новини

У влади немає бажання розслідувати розстріли, які були на Майдані. Громадськість не бачить серйозних зрушень у розслідуванні кримінальних проваджень.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) під час розмови на тему «Про хід розслідування розстрілів на Майдані» розповів координатор адвокатів «Небесної сотні» Тарас Гаталяк.

За його словами, після зустрічі Петра Порошенка з Арсеном Аваковим, Валентином Наливайченком та Віталієм Яремою відповідальність на себе за те, що не розслідуються ці справи, повинен взяти на себе саме Президент України.

- Якщо би було бажання, то ми би набагато більше досягли в розслідуванні. Це стосується і Львова, і Хмельницького, і Харкова, і Одеси, де розслідування ведуть дуже неефективно, – вважає Тарас Гаталяк.

- Ми наголошували, що потрібно негайно організаційно підсилити слідчий відділ додатковими слідчими, їх звільнити від будь-яких інших обов’язків і надати їм можливість працювати. Їм не дають розслідувати ці справи, - каже адвокат.

За словами Гаталяка, поруч з ним працюють 30 адвокатів, які на громадських засадах збирають свідчення, розшукують свідків, працюють з родичами загиблих. І всі вони роблять висновки, що розслідування лягло на плечі родичів та самих поранених.

- На жаль, ми зараз маємо тільки дві справи в суді, ще одну готують. Це справа по 39 загиблих на Майдані. Маємо вже кілька втеч. Я не рахую перших осіб держави. Я говорю про Садовника, де ми волали-кричали, що треба робити якісь дії. Ми бачимо другу втечу Голуба у Львові. Обидва – колишні керівники «Беркута» у Львові. Тільки один розстрілював, а інший дотичний до вибуху, який стався у Львові, - каже Тарас Гаталяк.

Також адвокат зауважив, що тих «беркутівців», які можуть надати свідчення, відправляють в зону АТО. І громадськість вимагає, щоб саме у цих осіб були взяті свідчення якомога швидше і в суді. Бо дехто з них може не встигнути посвідчити у цій справі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів