Селяни вимагали під Львівською ОДА децентралізацію

23:38 24 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

У понеділок, 24 жовтня, провели пікет під облдержадміністрацією мешканці кількох сіл Львівщини.

У рамках децентралізації вони вирішили об'єднатися в територіальні громади. Проте, як розповіли учасники акції, чиновники, замість того, що б сприяти, блокують процес об’єднання та не включають ці громади до перспективного плану.

Люди прийшли на пікет із плакатами з написами «ЛОДА, почуй громади», «Об’єднані громади – не феодальні князівства», «Розвадів має право на громаду». Також вони пускали мильні бульки, таким чином демонструючи, що на Львівщині реформа децентралізації – лише мильна бульбашка, яка швидко тріскає.

Учасники акції розповіли, що в області багато громад не можуть пройти процедуру об’єднання. Серед них, зокрема, – Дунаївську та Розвадівську. Попри нібито добровільний принцип об’єднання населених пунктів в громади, у ЛОДА до думки людей не прислухаються, а діють на власний розсуд.

На весь Перемишлянський район хочуть створити лише дві великі громади – Перемишлянську і Бібрську. Такий варіант, певні активісти, не передбачає розвитку сіл. Тоді, які економічні розрахунки свідчать – Дунаївська та Розвадівська громади, до яких увійдуть по кілька сіл, будуть профіцитними.

Про це повідомили сьогодні, 24 жовтня, в київському часописі «День», де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів