Сьогодні на Донбасі полягли двоє українських воїнів,– прес-офіцер (відео)

23:00 31 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Прес-офіцер АТО Владислав Селезньов повідомив у п’ятницю: «Під час боїв, які тривали навколо 29-го і 31-го блокпостів, розташованих на трасі Бахмутка, ми зазнали втрат».


Відео: 112 Україна

Сьогодні в зоні АТО загинули двоє військовослужбовців, шестеро поранені. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив прес-офіцер АТО Владислав Селезньов.

«Втрати серед українських військових є. Сьогодні під час боїв, що тривали навколо 29-го і 31-го блокпостів, розташованих на трасі Бахмутка, ми зазнали втрат. Смертельні поранення отримали двоє українських військовослужбовців», – сказав прес-офіцер і додав, що поранення отримали шестеро військовослужбовців.

«Зокрема, на блокпості, розташованому неподалік від населеного пункту Фрунзе, внаслідок мінометного обстрілу отримали поранення двоє українських військовослужбовців. Ще четверо українських військовослужбовців поранені під час артилерійського обстрілу на блокпості № 29, який також розташований на трасі Бахмутка», – зазначив також Владислав Селезньов.

За його словами, всіх поранених доправлено до медичних установ. Він також повідомив, що в даний час ситуація в районі цих блокпостів залишається вкрай напруженою. 

«Бойовики ведуть обстріл позицій українських військовослужбовців на цих блокпостах», – підсумував прес-офіцер АТО. Телеканал «112 Україна», який передає повідомлення прес-офіцера АТО, додає:

«Нагадаємо, що з ранку в ЗМІ повідомлялося, що увага бойовиків зосередилася на 31-му блокпості після знищення блокпоста № 32 під Смілим. При цьому в РНБО заявили, що не володіють інформацією про те, що відбувається на 31-му блокпості. До вечора в АТЦ повідомили, що в районі 31-го блокпоста ЗВСУ складна ситуація; бойовики ведуть вогонь з мінометів й артсистем».

Своєю чергою, кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Євгенія Цвєтанська розповіла сьогодні, 31 жовтня, ввечері:

«31-й блокпост на Луганщині, який нині став фактично передовою лінією оборони, бойовики сьогодні обстрілювали з важкої артилерії. По українських позиціях працювала важка артилерія.

Внаслідок обстрілу є щонайменше один поранений – харків'янин із 24-ї (Залізної механізованої імені данила Галицького з Львівщини. – «ЩЛ») бригади. Хлопець постраждав від вибуху міни та втратив багато крові.

Прямо в дорозі медики надавали йому першу допомогу. Бійця шпиталізували до Лисичанська – там він потрапив в операційну до рук місцевих травматологів.

«Велика була кровотрата, навіть за цей короткий час. Надали першу необхідну допомогу», – розповів медик 59-го військового мобільного шпиталю зі Сватова Сергій Конюх.

«Далі буде операція. Будемо боротися за життя і за ногу», – додав його колега, анестезіолог Олег Сергійчук.

Пізніше стало відомо про ще одного пораненого та одного загиблого. На 29-му блокпості снаряд потрапив у бліндаж. Наразі уточнюється інформація про жертви.

Бойовики ведуть обстріли українських блокпостів із територій, які підконтрольні «ЛНР». «Це Стаханов, Кіровськ, Первомайськ. В основному, це житлові зони. Вони під'їздять, працюють і їдуть», – пояснив дії ворога командир одного з блокпостів.

Військовий каже, що в такий спосіб бойовики захищаються від вогню у відповідь, адже урядові війська намагаються не стріляти по мирних мешканцях. Заразом армію свідомо провокують саме на це, щоби потім звинуватити в убивстві невинних і виправдати власні злочини.

«В основному, б'ють звідти. Відпрацьовують квадрати, шукають, де наша техніка», – каже командир блокпосту.

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «ЩЛ», джерело «Телеканалу новин «24» повідомило в п’ятницю, що на Луганщині загинув десантник зі Львова й поранено трьох його побратимів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів