«Живий щит», влаштований терористами з мирних громадян, є найбільшою проблемою АТО, – експерт

00:20 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: rufabula.com

На цьому наголошує за підсумками 23 липня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 23 липня на сайті «ІС» і своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» традиційно – «з поганого:

1. Сьогодні були збиті відразу два літаки сил АТО – штурмовики поверталися на базу після успішно виконаного бойового завдання. Даних про долю льотчиків поки що немає – будемо сподіватися, що вони живі. 

Але зате відомо, що літаки збили на висоті 5 200 м. Переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) на таку висоту не добивають, включаючи новітні російські 9К333 «Верба», які раніше були помічені у бойовиків. 

Рашисти просто зі шкіри геть лізуть, щоб довести, що збитий «Боїнг» – це їх рук справа. Замість того, щоб після катастрофи зачаїтися, як таргани по щілинах, вони всіляко демонструють: ми збиваємо все, що бачимо в небі Донбасу, причому на будь-якій висоті. 

2. Дуже складною залишається ситуація в прикордонних районах. За нашими даними, на сьогодні вже вирішується проблема забезпечення наших військ, які тримають оборону вздовж кордону.

Поки що, на превеликий жаль, це стосується не всіх підрозділів. Будемо сподіватися, що вже найближчим часом проблема буде вирішена повністю. 

3. Сьогодні ми намагалися встановити – навіщо терористам знадобилися дев'ять чорношкірих студентів з Нігерії, яких викрали в Луганську (про це вчора повідомили ЗМІ).  Наші джерела з'ясували.

Терористам «на замовлення» з Москви терміново знадобилося довести, що на боці сил АТО воюють солдати НАТО та іноземні найманці. Саме їх перед телекамерами російського ТБ і повинні зображати викрадені студенти, перевдягнуті в іноземну військову форму. 

Мені важко якось класифікувати цей політ фантазії. Рекомендую «командирам» бойовиків знятися в українській військовій формі і цим спробувати довести, що українські військовослужбовці – поголовно наркомани. Типажі з «ЛНР» і «ДНР» підходять ідеально. 

Із хорошого: 

1. Сили АТО звільнили три населених пункти у Донецькій області – Карлівку, Нетайлове і Первомайське. Йдуть бої за Лисичанськ. 

Зі взяттям Лисичанська закінчиться важливий етап АТО. Але попереду найважче – звільнення Луганська та Донецька після їх повного блокування. 

Ми віримо в наших хлопців. Але є величезна проблема – мирні жителі. Саме «живий щит», який влаштували собі путінські терористи з мирних громадян, є найбільшою проблемою для сил АТО при визволенні міст. 

2. До слова, про мирних жителів. СБУ затримала мінометника-терориста з «ЛНР», який вів вогонь по житлових кварталах Луганська. З'ясувалося, що цей пан був завербований російськими спецслужбами, й зі своїми «колегами» обстрілював мирних громадян за дорученням своїх босів з Москви. 

Сам факт навмисного обстрілу мирних жителів з метою дискредитації сил АТО – це верх підлості й цинізму. Але те, що подібних виродків ловлять і з їх допомогою доводять те, чиїх рук це справа, дає привід сподіватися: Москва згорне цей свій кривавий балаган. Хоч, знаючи Путіна, надії не так багато. 

3. Жителі Лисичанська в ході мітингу зажадали від терористів забиратися з міста. Учора кілька тисяч жителів Стаханова на мітингу висунули бойовикам ту ж вимогу. Подібні мітинги пройшли й в інших населених пунктах Донбасу. 

Донбас уже прекрасно зрозумів те, хто є хто в нинішніх подіях на сході України. Шкода лише, що прозріння дається такою дорогою ціною...».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів