На Львівщині запрацював ведмежий притулок

13:15 12 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «У «Домажирі» умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин».

У четвер, 12 жовтня, на Яворівщині урочисто відкрили ведмежий притулок «Домажир». 

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також запевнили: «Це унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів, який має на меті допомагати ведмедям, забираючи їх із готелів, ресторанів, пересувних зоопарків та цирків для реабілітації та відновлення природнього балансу тварин».

Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник зазначив під час урочистого відкриття притулку: «Створення цього унікального об’єкту почалось 13 червня 2014 року із підписання Меморандуму між Міжнародним фондом «Чотири лапи» та Львівською облдержадміністрацією. Сьогодні надзвичайно важливий день для природо охоронців Львівщини. Переконаний, що цей украй важливий природоохоронний об’єкт стане важливим туристично-пізнавальним та навчальним центром нашого регіону».

В облдержадміністрації запевнили: «У «Домажирі» умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин. На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тис квадратних метрів».

«За словами директора ведмежого притулку Ігоря Николина, загальна територія притулку – більше 20 га. Зараз у притулку перебувають 6 ведмедів, навесні «Домажир» зможе прийняти ще 12 тварин. Поміж вольєрами збудовані спеціальні туристичні доріжки, тож всі охочі мають змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі», – поінформували також в облдержадміністрації.

Директор ведмежого притулку Ігор Николин запевнив: «Відсьогодні ми готові приймати організовані групи туристів». 

«У знак співпраці, дружби і кооперації між Міжнародним фондом «Чотири лапи», Львівською ОДА та ведмежим притулком «Домажир» на території притулку  висадили саджанці дерев», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів