У Львові проведе засідання підкомітет ПАРЄ

12:38 28 вересня 2016 р.

На вулиці Листопадового Чину дискутуватимуть про навколишнє середовище та енергетику.

У четвер, 28 вересня, у Львові відбудеться засідання підкомітету (Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з питань навколишнього середовища та енергетики. З цієї нагоди до нашого міста завітають представники країн-членів Ради Європи, знані міжнародні експерти й інвестори, представники громадських організацій та політики.

Народний депутат України та очільник відповідного підкомітету ПАРЄ Сергій Кіраль пояснив, що це засідання надзвичайно важливе не лише для Львова, а й для країни в цілому, бо на ньому обговорюватимуть такі критичні питання як зміна клімату, імплементація Паризької угоди та внесок України в досягненні її цілей, вирішення екологічних проблем та важливість енергозбереження. Натомість на своє ж запитання «Чому саме Львів?» він відповів: «Тому що Львів першим в Україні підписав угоду мерів, яка передбачає добровільне підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії. Тому що Львів має дуже багато цікавих проектів у цій сфері, якими можна  поділитись. Тому що Львів, врешті, є прикладом для всієї України й навіть пострадянських країн Європи в питанні інституційного впровадження енергозбереження на місцевому рівні».

Також, за словами депутата, особливу увагу під час засідання приділять питанню сміттєзвалищ як джерелу забруднення довкілля та важливості державної підтримки у вирішенні цієї проблеми. Сергій Кіраль запевнив: «Це можливість підняти це питання на міжнародний рівень. І тут важливо зрозуміти, що Грибовицьке сміттєзвалище – це проблема не лише Львова. Таке може статися будь-де. Зараз ми маємо приклад того, до чого може призвести нехтування державою таких проблем, адже без урядової підтримки вирішити їх неможливо».

За результатами засідання буде підготовлено низку заяв, які опісля розглядатимуть на сесії ПАРЄ, що відбудеться у Страсбурзі 10-14 жовтня. Засідання розпочнеться у Львівському будинку вчених на вулиці Листопадового Чину (№6) о 9.30. 

Про це повідомили сьогодні, 28 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів