Восени у Львові висадять близько 1300 дерев, – ЛМР

11:00 22 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Найбільше дерев мають намір висадити в Личаківському районі.

«Упродовж жовтня-листопада у міських парках та на вулицях Львова планують висадити близько 1300 дерев, понад 300 кущів та 1800 м чагарників для живоплоту», – повідомили сьогодні, 22 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«На це в міському фонді охорони природи цьогоріч передбачено близько мільйона гривень – по 95 тисяч гривень на вуличну висадку у районах Львова, а також 500 тисяч гривень – на висадку в зелених зонах. Про це повідомив керівник міського управління екології та благоустрою Андрій Галушка.

Серед основних саджанців – липа, клен, слива Піссарді, граб, горобина, декоративні кущі, туя, сакура, магнолія, акація тощо. Найбільше – 125 дерев та 13 кущів – мають намір висадити в Личаківському районі Львова.

Андрій Галушка пояснив: «Мета цієї висадки – створити нові вуличні рядові посадки, а також відновити зелені насадження,  відповідно до проектів наших парків. Скажімо, у Стрийському парку ми намагатимемось відновити те, що було створено ще архітектором Рьорінгом, який його запроектував».

Нагадаємо, навесні цього року у Львові пройшов місячник озеленення, під час якого на території усіх районів міста висадили 419 дерев та 150 кущів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів