23 серпня у Львові урочисто відкриють чемпіонат світу з ракетомодельного спорту

16:40 22 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У селі Великий Дорошів змагатимуться понад 300 спортсменів з 19-ти країн світу.

«У вівторок, 23 серпня, у Львові відбудеться урочисте відкриття чемпіонату світу із ракетомодельного спорту», – повідомили в понеділок у прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Чемпіонат світу проходитиме на льотному полі, площею понад 100 000 квадратних метрів розташоване в 11 кілометрах від Львова у селі Великий Дорошів Жовківського району.  У змаганні візьмуть участь понад 300 спортсменів з 19-ти країн світу. Зокрема, команди з Італії, Китаю, Естонії, США, Швейцарії, Японії, Словаччини, Польщі, Болгарії, Канади, Великобританії, Чехії, Литви, Іспанії та інших.

Окрім офіційної програми змагань організатори чемпіонату проведуть два позакласових змагання, в яких зможуть взяти участь не лише спортсмени, але й усі охочі. Це будуть змагання моделей ракет класу «S2/Р» з вантажем, а також популярні в Україні перегони дронів «Copters Race».

Україна, зокрема – Львівщина, вперше проводитиме такі престижні змагання світового рівня. Право приймати змагання такого високого рівня наша держава виборола в штаб-квартирі Міжнародної авіаційної федерації (Лозанна).

Це стало можливим завдяки успішному проведенню на Львівщині чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту 2015 року. В рамках чемпіонату на глядачів чекає більше 1000 запусків різних моделей ракет.

Чемпіонат світу триватиме до 30 серпня включно. Старти розпочнуться 24 серпня орієнтовно о 8:00. Вхід на територію спортивного містечка – вільний. З центру Львова курсуватиме безкоштовний трансфер.

Ракетомодельний спорт – це спортивно-технічний вид спорту, в якому учасники змагаються в конструюванні, виготовленні, організації запуску моделей ракет, а також пілотуванні, якщо мова йде про радіокеровані моделі. Цей вид спорту призначений для людей практично усіх вікових груп.

Моделювання ракет, створення діючих копій – одне з найцікавіших і високотехнологічних видів захоплень. Спортивне моделювання унікальне тим, що органічно поєднує в собі інтелектуальну діяльність та фізичні навантаження на свіжому повітрі.

Усі ракетомодельні змагання, в залежності від моделі ракет («S»), поділяються на 10 різних категорій. Змагання можуть бути як особистими, так і командними, і проводяться на висоту і тривалість польоту та точність посадки. У класі моделей-копій оцінюється ступінь деталізації ракети і реалізм польоту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів