Гендиректор «Карпат» пояснив причини переходу Бланко-Лещука до «Шахтаря»

18:30 16 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: tribuna.com

Юрій Дячук-Ставицький запевнив, що він боровся за аргентинського нападника.

Генеральний директор ФК «Карпати» Юрій Дячук-Ставицький пояснив причини, через які аргентинський нападник Ґуставо Бланко-Лещука перейшов до донецького «Шахтаря»: «Звичайно, нам дуже не хотілося відпускати Ґуставо, адже він по праву вважався одним з найсильніших нападників в нашому чемпіонаті. У «Карпатах» Лещук був лідером, забивав і весь час грав на команду. Фактично, ми відкрили його, бо в попередніх клубах аргентинцю не щастило: він не міг ніде затриматися, мало забивав, отримував травми. Потрохи ми вивели його на дуже серйозний рівень і, звісно, хотіли продовжити співпрацю, запропонували новий контракт на дуже привабливих умовах, адже своєю грою Ґуставо це заслужив».

Гендиректор «Карпат» також повідомив: «Але, на жаль, він нам відмовив. Очевидно, відчував чи знав, що за ним стежать і цікавляться клуби, які виступають на вищому рівні, грають в єврокубках. Це його вибір. Як би нам не було прикро».

Юрій Дячук-Ставицький також розповів:  «Якби не відбувся цей трансфер, то вже на початку лютого Лещук отримав би право підписати попередній контракт із будь-яким клубом, а влітку залишив би «Карпати» на правах вільного агента. Зазвичай, коли футболісти підписують попередні контракти, вони вже зовсім по-іншому грають, більше себе бережуть, менше думають про команду. Я не стверджую, що так сталось би і в нашому випадку, але ми теж мали б якось себе захистити від подібних ризиків». 

гендиректор «Карпат» також зазначив? «Сказати, що перехід Лещука став для нас несподіванкою, я не можу. Ним цікавилися різні клуби, але найбільш наполегливим виявився саме «Шахтар». Те, що Ґуставо може залишити «Карпати» вже зараз, ми здогадувалися ще в кінці минулого року, тому запросили на збори гравців, які змогли б його замінити. Як свідчить історія, нам дуже часто вдавалося знаходити маловідомих гравців, які розкривалися в «Карпатах» і приносили клубу користь. Так сталося і з самим Лещуком, якого ми розшукали у нижчому дивізіоні Швеції. Тому я впевнений, що святе місце порожнім не залишиться – знайдемо адекватну заміну».

Про це повідомили сьогодні, 16 січня, в прес-службі (інформаційному центрі) ФК «Карпати». Як інформував «Щоденний Львів», «Карпати» й «Шахтар» домовилися про трансфер Бланко-Лещука.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів