«Шахтар» розгромив у Львові «Гент»

22:10 20 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: shakhtar.com

У третьому турі Ліги Європи донецький «Шахтар» катком пройшовся на «Арені Львів» по бельгійському «Генту» 5:0.

Перший тайм сьогоднішнього матчу групового турніру Ліги Європи на «Арені Львів» пройшов за атак обох команд. «Гент» мав не менше шансів відзначитись, але на завершальній стадії постійно щось заважало. А ось «Шахтар» реалізував чи не перший свій момент.

Коваленко покарав за необачний вихід за межі штрафного і неточний пас голкіпера елегантним ударом метрів з 35. А згодом Факундо Ферейра увірвався у штрафний гостей і реалізував відмінний пас Марлоса. На жаль, для Коваленка матч завершився на 37-й хвилині, коли Віктор через травму покинув поле.

Після перерви ж триходівка Марлос-Дентінью-Бернард отримала завершення у вигляді удару фактично в порожні ворота. Матч можна було завершувати вже на 30-й хвилині, а після того, як рахунок став 3:0, «Гент» остаточно зневірився і не міг нічого протиставити захисту «гірників».

Можна згадти хіба що влучання в поперечину після удару Кулібалі з-за меж карного на 64-й хвилині. Ще один ляпас прийшов відразу ж після виходу Тайсона замість Бернарда. Марлос знову розігнав блискавичну атаку швидким пасом, а Ферерйра прострілив на півзахисника збірної Бразилії. На гол Тайсон витратив лічені секунди перебування на полі.

Міг забивати ще і Марлос, але після обвідного удару лідера «Шахтаря» снаряд облизнув дальню стіку і прискакав у руки голкіперу. Та сама доля наприкінці першого тайму спіткала Дентінью.

До принизливої «маніти» довів Максим Малишев. Український опорник сам протягнув м'яч, сам і завершив атаку, обігравшись із Марлосом.

Відтак, «Шахтар» набрав дев’ять очок, а в «Гента» залишилися чотири. «Брага» після нічиєї з «Коньяспором» – на третьому місці (у неї – два очкми очки), турки ж взяли перший пункт.

Про це повідомили сьогодні, 20 жовтня, в інтернет-виданні «Футбол 24». Натомість на сайті донецького «Шахтаря навели статистику сьогоднішнього матчу у Львові:

Ліга Європи – 2016/17. Груповий етап. 3-й тур.

20 жовтня 2016 року. Львів. «Арена Львів». 10 505 глядачів. +7 градусів.

«Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Гент» (Гент, Бельгія) – 5:0 (2:0)

Голи: 1:0 Коваленко (12), 2:0 Феррейра (30), 3:0 Бернард (46), 4:0 Тайсон (75), 5:0 Малишев (85)

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Марлос, Коваленко (Дентіньо, 38), Бернард (Тайсон, 74), Феррейра (Едуардо, 81)

Запасні: Каніболоцький, Бутко, Ордець, Борячук

Головний тренер: Паулу Фонсека

«Гент»: Рінне, Мітрович, Гершон, Фокет, Сайєф, Нето, ван дер Брюгген (Рабіу, 65), Асаре (к), Саймон, Мілічевич (Деягере, 73), Пербе (Кулібалі, 46)

Запасні: Тулен, Нільсен, Есіті, Ндонгаля

Головний тренер: Хейн Ванхазебрук

Попередження: Асаре (37), Едуардо (90)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів