4,5 тисячі українців вступили до лав Збройних Сил України цього року, – Президент

15:45 22 лютого 2017 р.

Фото до новини

Петро Порошенко запевнив під час виступу на оперативному зборі керівного складу Збройних Сил України, що в 2017 році вже чотири з половиною тисячі українців висловили бажання захищати Батьківщину і вступили на службу за контрактом до Збройних Сил України.

«Минулого року до Збройних Сил прийнято за контрактом близько 70 тисяч українських добровольців. І якість цього складу, який надійшов до Збройних Сил України, є значно вищою, ніж у попередні роки. З початку цього – ще 4,5 тисячі військовослужбовців записалися до лав ЗСУ», – повідомив сьогодні, 22 лютого, Президент України Петро Порошенко під час виступу на оперативному зборі керівного складу Збройних Сил України.

«Це дозволило нам відмовитися від використання мобілізаційних ресурсів, як мене не критикували тоді, та забезпечити комплектування військових частин мотивованими військовослужбовцями військової служби за контрактом», —– наголосив Глава держави.

Петро Порошенко також підкреслив, що закрити потреби фронту на добровольній і професійній основі вдалося завдяки Мінським угодам, які надали необхідний для цього час. Президент зазначив, що за рахунок особового складу, який набув бойового досвіду та вже демобілізувався, минулого року був сформований потужний оперативний резерв першої черги.

Ці військові є добре вмотивованими, високопрофесійними та патріотичними. «Це – понад 130 тисяч осіб», – констатував Петро Порошенко.

Водночас, Глава держави зауважив: «В країні збережено призов на строкову військову службу. «Так, ця категорія військовослужбовців не долучається до виконання бойових завдань в зоні АТО, проходить військову службу в основному у військових частинах забезпечення, але ключове – хлопці отримують підготовку у навчальних центрах за бойовими спеціальностями».

Про це повідомили сьогодні, 22 лютого, в Офіційному інтернет-представництві Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів