Львівська міськрада змінила порядок отримання житла учасникам війни

22:40 20 жовтня 2016 р.

Депутати ЛМР внесли правки в програму захисту інтересів учасників АТО.

Як поінформували сьогодні, 20 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, в четвер 49 депутатів ЛМР проголосували на її сесії за, як мовиться в повідомленні, програму з правками про захист інтересів учасників антитерористичної операції, яка розроблена для вирішення матеріально-побутових проблем учасників АТО та членів їх сімей, із врахуванням прав на безоплатне отримання земельних ділянок. За словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, у проекті, який напрацювала міжфракційна група, запропоновано захистити інтереси учасників АТО, які найбільше потребують такого захисту від міста.

Чиновник пояснила: «На відміну від першого варіанту програми, який був проголосований у квітні цього року, ми змінили черговість у програмі, поставивши на перше місце сиріт, які брали участь в АТО і які не мають куди повернутися. У другій черзі –  сім’ї загиблих, і в третій – учасники АТО, які стали інвалідами першої або другої групи».

Гелени Пайонкевич запевнила: «Комісія, яка працювала над цією програмою, прийняла рішення розглянути надання або земельної ділянки, або коштів в першу чергу тим, хто нічого не отримував – ні жодної земельної ділянки, ні жодних коштів, ні квартир від держави. Найважливішим у тому, кому першим можемо щось запропонувати, є хвилі мобілізації, і пропонуємо почати з першої». 

У прес-службі Львівської міськради також повідомили: «Під час депутатського обговорення програми, були внесені і проголосовані певні правки у цій програмі. За потреби, усі необхідні правки і надалі вноситимуть, щоб учасники АТО отримали від міста належну допомогу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів