Львівські патрульні отримали канадські сертифікати

17:00 24 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook»

Патрульні й працівники тренінгових центрів для правоохоронців закінчили «Курс підготовки інструкторів з особистої безпеки поліцейських» за підтримки Канадської поліцейської місії в Україні.

Про це повідомили сьогодні, 24 лютого, в управлінні патрульної поліції Львова де також поінформували: «Поліцейські інструктори з Канади, а також семеро патрульних поліцейських зі Львова та Києва провели місячний курс навчання, сформований на канадських стандартах і адаптований під українське законодавство для 19 учасників. Патрульні поліцейські та працівники тренінгових центрів управлінь Національної поліції різних областей навчалися в умовах, наближених до реальних».

«Майбутні інструктори, зокрема з Києва, Кривого Рогу, Харкова, Івано-Франківська, Закарпаття отримали знання та навички для підготовки своїх колег по службі. Вони освоїли техніки самозахисту та затримання правопорушника, відпрацьовували різні сценарії розвитку подій, прораховували можливі дії зловмисників наперед, оцінювали ризики та застосували навички отримані під час навчання. Також, вони здобували педагогічні навички в оцінці дій поліцейських в різних службових ситуаціях за критеріями тактики безпеки та правомірності», – зазначено також у повідомленні.

«Навчання проводили інструктори патрульної поліції Львова та Києва, які у грудні минулого року отримали сертифікати про закінчення цих курсів. Курували їх розробники навчань, троє канадських інструкторів: офіцер Королівської канадської кінної поліції Михайло Озимко, офіцер поліції міста Торонто Кевін Капозі та офіцер поліції провінції Онтаріо Берні Кован. Ці офіцери працюють в Україні в рамках Канадської поліцейської місії», – повідомили також в управлінні патрульної поліції Львова.

Причому наразі отримали сертифікати про успішне закінчення навчань тільки 15 співробітників поліції. Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич наголосив: «Практично щодня на вулицях міст України здійснюються спроби нанести тілесні ушкодження працівникам поліції. Насамперед - це патрульним поліцейським, які першими приїжджають на виклики, виявляють правопорушення. Якщо поліцейський не може захистити себе особисто, забезпечити безпеку свого напарника, то він не може забезпечити безпеку громадян. Тому такі навчання є дуже цінними. Це не останній курс, ми будемо збільшувати кількість поліцейських, які навчатимуться на інструкторів, а згодом передаватимуть навички колегам. Це великий крок для нас. Люди, які пройшли підготовку дійсно показують результат».

Натомість начальник Львівського обласного управління національної поліції Валерій Середа зазначив: «Сьогодні зроблено ще один крок у вдосконаленні нашої системи, підготовки поліцейських. Нам потрібно відходити від силового, імперативного методу роботи в поліції. Ми повинні показати, що можемо захистити себе та інших».

Своєю чергою, начальник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський зазначив: «Патрульні, які стали інструкторами з тактики постійно працюють на собою, а також передають досвід усьому особовому складу. Дуже приємно, що в цьому етапі приймали участь працівники патрульної поліції, наші інспектори, які і в подальшому будуть здобуті навички передавати інспекторам, які працюють на лінії».

Натомість начальник Канадської поліцейської місії в Україні Хілтон Смі наголосив: «Рівень як інструкторів, які закінчили навчання в грудні та і цих, що отримали сертифікати сьогодні дуже високий. Те що з 19 співробітників поліції отримали сертифікати 15 осіб, цьому підтвердження. В Канаді 50 відсотків поліцейських, які проходили такі курси не впоралися. Інструктора працювали дуже важко останні 4 тижні, тепер вони сертифіковані, як інспектори з безпеки поліцейських. Тепер їхнє завдання вчити всіх поліцейських в Україні, що б вони виконували свою роботу добре і відповідально ставилися до власної безпеки під час виконання завдань. Національна поліція України має бути дуже горда, що має таких інструкторів. Дякуємо Вам за Вашу важку працю». 

Про це повідомили сьогодні, 24 лютого, на сторінці управління патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook», де також нагадали: «Між Канадою і Україною підписана трирічна двостороння угода, яка підтримує реформу поліції в Україні. В рамках угоди канадські поліцейські експерти з різних галузей діляться своїм досвідом і надають підтримку українським колегам».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів