Молодим приватним підприємцям пенсія не світить

20:05 18 серпня 2017 р.

Фото до новини

Приватним підприємцям, які сплачують єдиний соціальний внесок, та працювали, навчалися або ж служили в лавах збройних сил ще радянських часів, пощастило. Вони матимуть пенсію. Молодші – не матимуть, тому що таким приватним підприємцям до страхового стажу зараховують тільки третину з відпрацьованих років.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 18 серпня, під час прес-конференції на тему: «Актуальні питання пенсійного реформування”, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України Валентина Кудін.

- Питання тільки в тому, який у них буде пенсійний вік – чи 60, чи 63, чи 65 . Але правом таким вони зможуть скористатися за наявності необхідного страхового стажу. Тобто – 25 років у 2018 році, або ж 35 у 2027 році для призначення пенсій. Якщо ж людина не має необхідного страхового стажу, вона звертається до органів соцзахисту і їй призначають державну соціальну допомогу, - розповідає вона.

Розмір державної соціальної допомоги на сьогодні є в межах ста відсотків від прожиткового мінімуму за сукупним доходом сім’ї, тобто 1373 гривні у 2017 році.

- Це є обов’язкова умова, що до страхового стажу зараховують тільки той період, за який було сплачено страхові внески, не менші, ніж в мінімальному розмірі, - пояснює Валентина Кудін.

Вона каже, що кожен з підприємець може зайти на портал Пенсійного фонду до свого особистого кабінету та побачити скільки він сплатив внесків і підрахувати свій страховий стаж.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів