Монах зі Львівщини-чемпіон України з пауерліфтингу зібрав кошти на 50 FPV-дронів

20:28 26 квітня 2024 р.

Фото до новини

Що більше дронів на фронті, то менше зустрічатимемо захисників України «на щитах».

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com. Сьогодні, 26 квітня, зі Львівщини на передову, до воїнів 24 ОМБр імені Короля Данила, вирушили ще 150 FPV-дронів та два квадрокоптери Mavic. Їх особисто вручили командиру підрозділу ударних безпілотників. 

Наймолодша благодійниця –  10-річна Анна Кутна з Городоцької громади. Про неї розповів начальник ЛОВА Максим Козицький: «Аня сказала не дарувати їй подарунків на ювілей. Замість них попросила гроші. А сьогодні ці кошти перетворилися на два квадрокоптери Mavic, які дівчинка особисто передала командирові підрозділу ударних безпілотних авіаційних систем «Рарог» 24 ОМБр імені короля Данила – Хаcанові".

Маленька жителька Городоцької громади передала 30 тисяч гривень на потреби Збройних Сил України. Дівчинка давно хотіла зробити добру справу, тож, дочекавшись дня народження, вирішила усі зібрані кошти передати на потреби війська. «Моєю мрією була передача двох дронів для ЗСУ. Я хочу, аби війна закінчилась якнайшвидше і ми жили всі вільно. Я і надалі допомагатиму нашим захисникам», – розповіла Анна Кутна.

60 FPV-дронів для цієї передачі придбали БФ Мистецька варта та BIGSHOW Agency. 

50 пташок-камікадзе передав Макарій Дутка, ієромонах Свято-успенської Унівської Лаври, який 15 квітня переміг у чемпіонаті України з пауерліфтингу, присвятив перемогу ЗСУ і організував великий збір коштів на «бойові пташки». Монах-спортсмен провів онлайн-аукціон. Між тими, хто зробив найбільші донати, він розіграв нагороди, такі як браслет, виготовлений з довоєнної партії "Азовсталі", прапор з підписом Валерія Залужного та інші. Купівлю дронів отець провів спільно з «Пташками Перемоги».

«Моєю метою було зібрати кошти на закупівлю дронів для 24 Львівської бригади, щоб захистити наших воїнів. Військовий, з яким я розмовляв, сказав мені: «Отче, що більше дронів на фронті, то менше ви і люди зустрічатимете захисників «на щитах»». Ці слова дуже сильно вразили моє серце, тому тепер збираю виключно на дрони», – поділився ієромонах Свято-Успенської Унівської лаври Макарій Дутка.

20 FPV-дронів передали жителі Козівської громади.

Ще 20 FPV-дронів воїни отримали від Благодійного проєкту Ігоря Дулина та Олександра Тіщенка "Пташки Перемоги". Загалом в межах цієї ініціативи нашим захисникам на передові позиції доправили вже понад 6 тисяч бойових безпілотників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів