На Львівщині поменшало безробітних

11:40 20 жовтня 2016 р.

Директор обласного центру зайнятості Василь Барилюк запевнив, що в січні-вересні цього року, порівняно з аналогічним періодом минулого, у Львівській області із 40 до понад 42 тисяч одиниць збільшилася кількість заявлених працедавцями вакансій та з 60 до 52 тисяч осіб зменшилася чисельність зареєстрованих безробітних.

За словами директора обласного центру зайнятості Василя Барилюка, на початку жовтня на Львівщині на одне вільне робоче місце претендували п’ятеро безробітних, тоді як у цей же період минулого року – дев’ятеро. Він також запевнив, що впродовж дев’яти місяців 2016 року соціальні послуги у центрах зайнятості Львівщини отримали понад 75 тисяч жителів області, у тому числі – майже 53 тисяч безробітних.

За словами Василя Барилюка, місцем праці вдалося забезпечити понад 36 тисяч осіб. А зокрема – 15 тисяч тих, хто мали статус безробітного.

Директор обласного центру зайнятості також розповів, що 695 його колишніх клієнтів влаштовані на новостворені робочі місця завдяки дії механізму надання працедавцям компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, 204 особи стали підприємцями-початківцями, скориставшись одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу. Ще дев’ять тисяч безробітних займаються професійним навчанням, а більше 6 тис залучили до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Василь Барилюк також повідомив, що, станом на 1 жовтня 2016 року, на Львівщині обліковувалося понад 17 тисяч безробітних. 53% із них – жін.ки, 40% – молодь віком до 35 років, 41% – жителі сіл.

У базі даних обласного центру зайнятості тим часом налічувалося понад три тисячі вакансій. У тому числі дві тисячі – для представників робітничих професій, майже тисячу – службовців, а близько 500 – для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

Про це повідомили сьогодні, 20 жовтня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів