Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot

10:25 23 квітня 2024 р.

Фото до новини

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО.

Про це повідомляє Bloomberg, пише DailyLviv.com.

Кампанія тиску Берліна на свого трансатлантичного союзника є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів по НАТО і ЄС збільшити допомогу Україні в галузі протиповітряної оборони, повідомили джерела видання.

Цього тижня Німеччина також продовжить чинити тиск на європейських союзників, включно з Францією та Італією, щоб оцінити, що вони можуть надати.

Читайте також: Греція передасть Україні Patriot тільки в обмін на «гарантії» від США

Підштовхування Німеччини - це свого роду розворот ролі Шольца, чий уряд після вторгнення Росії часто піддавався засудженню за затягування з постачанням зброї. Німецький лідер, як і раніше, противиться відправленню Києву ракет великої дальності Taurus, стверджуючи, що такі постачання ризикують зробити країну учасником війни.

Але Шольц очолив зусилля з відправлення більшої кількості Patriot та інших систем ППО в Україну, оскільки побита війною країна зазнає дедалі частіших атак, що руйнують її енергетичну інфраструктуру і міські центри.

Останніми тижнями спостерігається значне збільшення інтенсивності повітряних атак Росії на українські міста та об'єкти інфраструктури.

Читайте також: Patriot поблизу Ряшева Польща не віддасть Україні. Туск пояснив чому

Масовані ракетні обстріли з боку РФ призвели до виснаження українських систем протиповітряної оборони. Це дало змогу російським військам завдати істотної шкоди, включно з руйнуванням теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей.

У відповідь на критичну ситуацію, що склалася, президент України Володимир Зеленський заявив, що для надійного захисту повітряного простору країни необхідно всього 25 американських зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Читайте також: ЗРК Patriot мають тільки Київ та Київська область: там найефективніша ППО в Європі

Першою на заклик України про допомогу із системами ППО відгукнулася Німеччина. Німецька влада провела інвентаризацію своїх запасів і активувала пошук додаткових систем по всьому світу.

У результаті цих зусиль Німеччина ухвалила рішення передати Україні ще одну систему Patriot.

Однак у пріоритеті України не лише Patriot, а й системи Samp-T теж здатні збивати балістику. Зараз ведуться переговори щодо отримання двох батарей Patriot та однієї батареї Samp-T.

Нагадаємо, ЄС має 100 батарей Patriot, та все ще неспроможний надати 7 з них Україні. ЄС робить недостатньо для того, щоб захистити Україну від спроб Росії знищити українські міста з використанням ракет та керованих бомб, тож має терміново надати Україні більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів