Парламентарі зі Швеції привезли до Львова 7 автомобілів швидкої допомоги для військових медиків

15:42 23 березня 2024 р.

Фото до новини

Машини начинені спеціальним обладнанням.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 23 березня, шведські парламентарі особисто привезли до Львова та передали захисникам сім автівок. Машини мають всередині спеціальне обладнання. Їх використовуватимуть як автомобілі швидкої допомоги для потреб медиків Сил Оборони України на різних напрямках фронту.

Кошти на ці автомобілі зібрала шведська благодійна організація Blagula Bilen, котра займається купівлею вживаних вантажівок та пікапів, наповнює їх обладнанням та спорядженням, а потім передає українським військовим. Організація доставила вже більше ніж 520 автомобілів.

Ця передача допомоги представниками семи політичних партій Швеції – знак солідарності підтримки України шведами незалежно від політики чи інших переконань.

«Для нас дуже велика честь бути тут і допомагати Україні. Ми бачимо те, що ви робите і ми цінуємо це. Ми розуміємо, що ви це робите  усе це і для нас також. Ми сьогодні представляємо фонд Blagula Bilen і також народ Швеції, який дуже любить Україну. Ми точно будемо разом з вами і будемо підтримувати вас стільки, скільки знадобиться», – сказала Енн-Софі Альм, представниця парламенту Швеції від партії Moderate.

«Для мене велика честь сьогодні бути тут. Ми тут об’єднані усім шведським парламентом і всі наші рішення ми приймаємо спільно для військової, гуманітарної та економічної допомоги України. А також намагаємося залучити до цього і американських партнерів. Ми докладемо всіх зусиль для підтримки України», – зазначив Магнус Бернтссон, член парламенту Швеції від партії Християнські демократи.

«Дякуємо вам від шведського народу за вашу боротьбу, за свободу та демократію. Ми разом боремося за мир. Ви наші герої! Дякую і Слава Україні!», – додав Ларс Вістедт представник партії «Шведські демократи».

Автомобілі передали напряму військовим частинам за координації українських волонтерських організацій, зокрема благодійного фонду Repower – організації, що займається проєктами психологічної реабілітації військових медиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів