Пенсійний фонд повідомив, скільки заробітчан платять внески

21:39 18 серпня 2017 р.

Фото до новини

Тільки одна тисяча осіб з українських заробітчан, які шукають кращу долю за кордоном, добровільно сплачують страхові внески до Пенсійного фонду в Україні.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 18 серпня, під час прес-конференції на тему: «Актуальні питання пенсійного реформування», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України Валентина Кудін.

Якщо внесків не буде, то ці особи, коли їм виповниться 65 років, зможуть звернутися до органів соціального захисту. І тоді їм призначать державну соціальну допомогу.

- Ми повинні зрозуміти: Пенсійний фонд платить те, що людина туди внесла. Все інше забезпечується через органи соціального захисту, через інститут державної соціальної допомоги, - каже вона.

Україна вже уклала угоди з Португалією, Іспанією, країнами Балтики та іншими про співробітництво в галузі соціального забезпечення.

- Якщо людина заробила пенсію на території цих країн, то їй ці країни і будуть виплачувати пенсію, незалежно від того, де особа проживає. Повний перелік цих країн є на сайті Пенсійного фонду, - говорить заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Любов Бричок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів