Радник НАТО проінспектував львівську військову академію та Яворівський полігон

18:00 18 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Підполковник з Литви Роландес Кішкіс, який є радником НАТО з питань реформування та підготовки сержантського складу Збройних Сил України, впродовж двох днів ознайомлювався з діяльністю, структурою та особливостями підготовки військових фахівців різних ланок управління в Національній академії сухопутних військ та в підпорядкованих їй навчальних підрозділах.

Супроводжували військового експерта Північноатлантичного альянсу під час його візиту на Львівщину т.в.о. начальника управління по роботі зі сержантським складом Генерального штабу ЗС України – старший прапорщик Сергій Рябцев, начальник інформаційно-аналітичного відділу цього управління – старший прапорщик Роман Кузьменко, а також головний старшина Національної академії сухопутних військ – старший прапорщик Олег Чишинський. Спершу відбулася зустріч іноземного гостя з керівництвом військового навчального закладу, під час якої сторони обговорили тенденції розвитку військової освіти в Україні та найближчі перспективи щодо її вдосконалення за участі фахівців НАТО.

Згодом підполковник Роландес Кішкіс вирушив на Яворівщину, де відвідав 184-й Навчальний центр й Міжнародний центр миротворчості та безпеки, які також перебувають в підпорядкуванні Національної академії сухопутних військ. Там він провів низку зустрічей із керівництвом та головними старшинами, вивчив можливості центрів з підготовки підрозділів й вишколу молодших командирів, поспілкувався з українськими та іноземними інструкторами.

Також радник НАТО оглянув об’єкти навчально-матеріальної бази та обговорив із їхнім керівництвом актуальні питання щодо розширення можливостей Центрів і впровадження у підготовку військових фахівців, зокрема молодших командирів, новітніх підходів. За словами підполковника Роландеса Кішкіса, побачене його приємно вразило.

Він підкреслив: «Тут досить потужне забезпечення та розвинута інфраструктура, надходять нові тренажери українського виробництва та багато інших досягнень, —. — Видно, що підготовці українських воїнів приділяється відповідна увага, причому на досвіді участі в Антитерористичній операції на сході України. Це є запорукою стрімкого розвитку всього війська».

Радник НАТО з питань реформування та підготовки сержантського складу Збройних Сил  України завітав й до Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ. Підполковник Роландес Кішкіс ознайомився там із особливостями підготовки молодших командирів для Української армії та надав керівництву коледжу консультативно-дорадчу допомогу з вдосконалення освітнього процесу, зокрема, й за стандартами НАТО.

Про це повідомили сьогодні, 18 січня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж зі львівської військової академії та Яворівського полігону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів