Роботи на Грибовицьковому звалищі зупинили, – ЛМР (+відео)

21:24 26 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Ігоря Зінкевича в інтернет-мережі «Facebook»

Заступник міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк запевнила: «Вимоги мешканців виконали: усі стабілізаційні роботи на полігоні зупинили».

«До протестувальників, які перекрили дорогу в селі Малехів, виїжджала заступник міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк», – повідомили сьогодні, 26 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Люди вимагали зупинити там усі стабілізаційні роботи За словами Ірини Маруняк, станом на зараз вимоги  мешканців виконали: усі стабілізаційні роботи на полігоні зупинили. Також вона наголосила, що сміття на полігон не вивозять.

Ірина Маруняк розповіла: «Люди вимагали зупинити стабілізаційні роботи на полігоні – ми їх зупинили. Хоча там проводились важливі і потрібні роботи: укріплення дамби, яке необхідно виконати, щоб унеможливити надзвичайні ситуації, які могли б виникнути на сміттєзвалищі, та стабілізація – бо є небезпека зсуву сміття. Це треба робити першочергово. Це в інтересах людей, щоб унеможливити зсув сміття в інфільтратні озера і унеможливити екологічну катастрофу, яка може внаслідок таких речей відбутися. Люди виступили проти проведення цих робіт і ми виконали їхню волю».

На 17:00 рух транспорту розблокували. Ірина Маруняк повідомила також: «Ми підписали з мешканцями протокол щодо створення комісії з діяльності сміттєзвалища. Також у понеділок на 11:00 год. запланована зустріч на полігоні (біля пункту зважування сміття), на якій  будемо покроково визначати, як діяти далі».

Як інформував «ЩЛ», мешканці Грибовичів, Дублян і Малехіва перекрили трасу Львів – Рава-Руська й вимагали припинити роботи на сміттєзвалищі, однак після того, ьяк підписали протокол зборів щодо вирішення питання сміттєзвалища, дорогу зі Львова до Жовкви розблокували.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів