У Львові прокладуть цього року більше 15 кілометрів велодоріжок

10:30 23 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Львів лідирує в Україні за монтажем, якістю та інженерними рішеннями велосипедних шляхів».

Про це повідомили сьогодні, 23 травня, в прес-службі Львівської міськради. Директор «Інституту просторового розвитку» Олег Шмід конкретизував: «Ми будуємо львівську веломережу вже восьмий рік. За цей час створили приблизно 100 кілометрів шляху. Станом на зараз ми ставимо за ціль якість велоінфраструктури, яку ми будуємо, і зараз ми будуємо справді добрі кілометри вело доріжок».

Олег Шмід також нагадав: «Серед нещодавніх проектів будівництва велодоріжок – кільце в мікрорайоні «Новий Львів» з веломережею, яке поки не введене у експлуатацію. Там є порівняно невеликі ділянки велодоріжок, але цінність має сама інженерна споруда. Ці шляхи збудовані за голландською системою, а отже є захищеними і відповідно безпечними для велосипедистів. Також на ділянці вулиці Сихівської застосовано багато особливих технічних прийомів, як, наприклад, піднятий тротуар і велодоріжка на бічному заїзді, що заохочує велосипедистів їздити більш обачно та уважно. Дорога освітлена і це теж є одним із досягнень»

Директор «Інституту просторового розвитку» також запевнимв:«Цього року ми працюватимемо над реалізацією трьох великих проектів. У планах будівництво велодоріжки на вулицях Княгині Ольги, проспекті Чорновола й вулицях Варшавській та Замарстинівській, що дасть змогу з’єднати велодоріжкою Львівську оперу і Брюховичі, й продовжимо будівництво на вулиці Сихівській.

Олег Шмід доповнив: «Також ще буде кілька дрібніших проектів, що в загальному нам дасть можливість побудувати цього року більше 15 кілометрів вело доріжок. Найкраща ситуація із будівництвом велодоріжок у Шевченківському районі, а найважче проектувати велошляхи у центрі міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів