У Сенаті США заявили про досягнення консенсусу щодо допомоги Україні

09:03 15 квітня 2024 р.

Фото до новини

Лідер більшості у Сенаті США, демократ Чак Шумер заявив про досягнення консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю, Конгрес має діяти швидко, щоб відправити допомогу обом країнам.

Про це інформує ABC News, пише DailyLviv.com.

 За словами Шумера відповідний консенсус був досягнутий під час недільної телефонної розмови президента Джо Байдена і лідерів Конгресу.

Шумер висловив сподівання на пресконференції в Нью-Йорку, що цього тижня вдасться щось зробити для допомоги обом країнам.

Він зазначив, що найкращий спосіб направити допомогу Ізраїлю та Україні – це прийняття Палатою представників схваленого Сенатом додаткового закону про національну безпеку, який включає допомогу обом країнам.

Читайте також: Україні потрібно більше ППО та наша допомога - посол США в Україні

Сенат ухвалив пакет на суму 95 мільярдів доларів у лютому, але спікер Палати представників Майк Джонсон не виніс його на голосування.

"Найкращий спосіб допомогти Ізраїлю відновити свою протиракетну оборону і протидію безпілотникам – це негайне ухвалення цього доповнення.

Як я вже казав, Ізраїль витратив близько мільярда доларів на свою оборону, і доповнення до закону про безпеку поповнить ті засоби протиракетної оборони й захисту від безпілотників, які є в системі "Стріла", системі "Праща Давида" і "Залізному куполі" - зазначив сенатор.

Нагадаємо, нова допомога від США дасть Україні можливість почати наступ наприкінці 2024 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dw.de/

 

новобудови Львів