«Укрзалізниця» не відмінятиме з 1 жовтня приміські потяги

11:00 28 вересня 2016 р.

Керівництво ПАТ «Укрзалізниця» сподівається, що договори на компенсацію з її регіональними філіями все-таки будуть укладені.

«Укрзалізниця» не відмінятиме приміські поїзди з 1 жовтня 2016 року. Таке рішення прийнято менеджментом компанії, зважаючи на велике соціальне значення приміських перевезень та розраховуючи на конструктивну співпрацю з місцевими органами влади щодо виплати ними компенсацій за перевезення пільговиків у приміському сполученні.

Про можливу відміну приміських поїздів повідомлялося у зв’язку з невиконанням місцевими органами виконавчої влади вимог чинного законодавства України щодо компенсації залізничному транспорту коштів за перевезення пільгових категорій громадян. За вісім місяців 2016 року заборгованість місцевих органів виконавчої влади за перевезення пільговиків у приміському сполученні склала 271,6 млн. гривень.  

Деякі місцеві органи виконавчої влади з розумінням поставилися до потреб населення в приміських перевезеннях та в вересні 2016 року перерахували регіональним філіям ПАТ «Укрзалізниця» певні кошти за перевезення пільгових категорій громадян. Найбільше у вересні залізничники отримали від Дніпровської міської ради (1763,2 тисячі гривень), Тернопільської міської ради (860 тисяч гривень) та Запорізької міської ради (516,1 тис. гривень). Певні кошти також перерахували вісім міських та районних рад Хмельницької області, чотири – Миколаївської області, по три – Кіровоградської, Запорізької та Полтавської областей.

Лише по одній раді здійснили виплати в Луганській, Сумській, Житомирській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській областях. Інші не відгукнулися на прохання залізничників розрахуватисьяза пільгові перевезення.

Однак ерівництво ПАТ «Укрзалізниця» сподівається, що договори на компенсацію з її регіональними філіями все-таки будуть укладені й пасажири приміського сполучення в подальшому будуть отримувати послуги з перевезення в повному обсязі. Проте, якщо ситуація з компенсаційними виплатами не покращиться, ПАТ «Укрзалізниця» не виключає можливості відміни певних зупинок або скорочення кількості приміських поїздів, особливо в тих регіонах, керівництво яких категорично відмовляється співпрацювати з перевізником.

Про це повідомили сьогодні, 28 вересня, в прес-службі ПАТ «Укрзалізниця».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів