В Івано-Франківську попрощалися з капітаном Яворівської механізованої бригади

21:28 19 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: galka.if.ua

Розвідник Віталій Сенюк загинув 14 січня на Луганщині внаслідок влучання керованої протитанкової ракети в автівку, в якій він їхав виконувати бойове завдання.

В Івано-Франківську попрощалися сьогодні, 19 січня, з начальником розвідки батальйону Яворівської 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького – капітаном Віталієм Сенюком, який добровільно вирушив захищати Україну ще на початку бойових дій на її сході попри те, що переніс складну операцію. Відтак, брав разом зі своїми побратимами участь у найскладніших операціях. Зокрема, пройшов Зеленопілля й Лутугине та звільняв від російських окупантів Лисичанськ. А загинув 14 січня на Луганщині внаслідок прямого влучання протитанкової керованої ракети в автівку, в якій він їхав на бойове завдання.

Поховали героя на Алеї слави Івано-Франківського кладовища. У загиблого залишилися дружина та троє дітей. Заступник командира 2-го механізованого батальйону 24-ї бригади Андрій Нагребецький розповів: «Я дуже пишаюсь тим, що я його знав. По-перше, він був справжньою людиною, справжнім офіцером. Це настільки ясна людина була! Добрий, сміливий, розумний, завжди хлопці могли підійти до нього з порадою, він ніколи не відвертався».

Натомість прес-офіцер 24-ї бригади Володимир Фітьо запевнив: «Це справжній приклад офіцера, який він має бути. Це еталон, на кого рівнятися. Але бачите, на жаль, склалися так обставини, що війна забирає кращих людей».

Про це повідомили сьогодні, 19 січня, на телевізійному «5 каналі». Натомість на сайті Яворівської районної державної адміністрації розповіли, що Віталій Сенюк народився 8 липня 1971 року в селі Острівець у Городенківському районі Івано-Франківської області, Закінчив Ачинське військово-авіаційне технічне училище за фахом «старший технік літаків», а загинув 14 січня 2017 року близько 15.00 в районі села Новоолександрівка в Попаснянському районі Луганської області внаслідок прямого влучання протитанкової керованої ракети в автівку, в якій він їхав на бойове завдання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів