У Львові Dragon Сapital розпочала будівництво індустріального парку

15:11 7 травня 2024 р.

Томаш Фіала — чеський підприємець та менеджер, генеральний директор компанії «Dragon Capital»

Томаш Фіала — чеський підприємець та менеджер, генеральний директор компанії «Dragon Capital»

Це наразі єдиний український проєкт, який отримав міжнародне страхування від воєнних ризиків Агентством Світового банку MIGA.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

М-10 Lviv Industrial Park – це індустріальний парк, який активно розбудовує компанія «Dragon Capital». Це наразі єдиний український проєкт, який отримав міжнародне страхування від воєнних ризиків Агентством Світового банку MIGA.

Знаходиться інвестиційний об’єкт у Львові, в межах промвузла «Рясне-2». Сьогодні ж, 7 травня, відкрили першу чергу будівництва об'єкта.

«Це подія, яка підтверджує і є ще одним кроком до економічної стійкості не тільки Львова, а й загалом області. Дивлячись на першу чергу цього дійсно класного індустріального парку хотілось би говорити не лише про суми інвестицій чи кількість створених робочих місць, а насамперед про віру бізнесу в Україну і довіру до держави, до області, Львівської громади.

Читайте також: Власник «Української правди» Томаш Фіала і ексспіввласник Винниківської тютюнки Олександр Свіщов контролюватимуть видобуток мінвод на Львівщині

Нам надзвичайно важливо, що найбільша інвестиційна компанія України не тільки не зупинила свій проєкт після початку повномасштабного вторгнення, а й продовжує і реалізовує його. Це — позитивний меседж для інших інвесторів, підтвердження того, що в Україну в умовах війни не тільки можна, але й потрібно інвестувати. Крім цього це дійсно добрий приклад взаємодії бізнесу і влади, а також це – податки і збори до бюджетів всіх рівнів, які будуть реінвестовані, як в регіональний розвиток, так і підтримку оброноздатності нашої держави», - зазначив під час відкриття перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Загальна площа земельної ділянки парку 23,5 Га, а площа приміщень першої черги будівництва - 14400

Загальний обсяг інвестицій складатиме 24 млн доларів США, з яких 10 млн вже проінвестували в першу чергу будівництва.

Читайте такожDragon Capital придбала новий бізнесцентр у Львові в давнього партнера Андрія Садового

«Ми залишаємось тут і всі ті проєкт, які започаткували до війни продовжуємо робити. Є декілька проєктів, які були знищені в Київській області у березні 2022 року. В майбутньому і їх будемо розбудовувати. Що ж стосується Львова та області, то в нас тут вже є 7 інвестиційних проєктів і ми продовжуємо в них інвестувати. Після Києва — це наш другий найбільший географічний фокус в Україні. Це вже набагато більше, аніж 100 млн доларів, які ми інвестували по Львову та області і будемо продовжувати це робити», - зазначив генеральний директор компанії «Dragon Capital» Томаш Фіала.

Як розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда, М10 Lviv Industrial Park - це майбутній кластер для ефективного розвитку: виробничих, промислових, інноваційно-технологічних, логістичних компаній та тих, що потребують професійні складські приміщення для забезпечення операційної діяльності. Основна сфера діяльності цього індустріального парку — логістика.

«На першій черзі будівництва орендар створить логістичний склад. Загалом M10 Industrial Park планує побудувати площу приміщень, яка буде сягати 140 000 кв.м., тут створять 3000 робочих місць. Наступні черги планують будувати під потреби конкретних компаній – виробників, логістів, і в тому числі ритейлерів», - пояснив він.

Зазначимо, що на території Львівщини загалом зареєстровані 15 індустріальних парків.

Читайте також: У Львові збудують індустріальний парк Рясне-2, за який судили міського голову Садового

Довідково

Dragon Capital – найбільша інвестиційна компанія України, що надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Dragon Capital здійснює брокерські операції з акціями і борговими інструментами, супровід угод з залучення капіталу, прямі інвестиції й управління активами. Компанія заснована у 2000 році в Києві Томашом Фіалою (громадянин Чеської Республіки). У 2015 році з метою інвестицій в українську економіку був створений новий інвестиційний фонд Dragon Capital New Ukraine Found, інвесторами якого стала компанія Dragon Capital та приватний фонд під керівництвом Soros Found Management LLC (США, засновник – Джордж Сорос). Генеральний директор компанії – Томаш Фіала.

Індустріальний парк – це облаштована відповідною інфраструктурою територія, у межах якої учасники ІП можуть на пільгових умовах здійснювати господарську діяльність, визначену Законом (ІП звільнені від сплати податків та ввізного мита у разі реінвестування). Дозволеними видами діяльності в межах ІП є, зокрема, переробна промисловість, переробка відходів (крім захоронення), виробництво біопалива, певних видів транспортних засобів, визначених Законом, а також віднедавна — вироблення енергії з альтернативних джерел. Окрім цього, Закон дозволяє здійснювати на території ІП науково-технічну діяльність та діяльність у сфері інформації й електронних комунікацій. Площа ІП має бути не менше 10 га.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів