Суд виніс вирок організаторам замаху на відомого львівського бізнесмена

13:17 26 березня 2024 р.

Фото до новини

Організатор Дмитро Гаврилюк та двоє виконавців замаху на Богдана Копитка отримали вирок

Про це повідомляє Zaxid.net, пише DailyLviv.com.

Шевченківський районний суд міста Львова виніс вирок організатору та виконавцям замаху на львівського бізнесмена Богдана Копитка, який стався ще у 2016 році. Тоді на дорозі в Старому Селі вибухнув позашляховик Mercedes-Benz G-Class, загинули троє охоронців бізнесмена, сам Богдан Копитко не постраждав. Організатору замаху Дмитру Гаврилюку присудили довічне ув’язнення, а двом виконавцям Станіславу Монте та Івану Кольцову – по 15 років тюрми.

Читайте також: У Старому Селі вбили трьох охоронців власника «Львівського холодокомбінату» (відео, оновлено)

Колегія суддів у складі головуючої судді Наталії Луців-Шумської та суддів-учасників Галини Білінської і Валентини Свірідової визнала доведеною провину 46-річного уродженця Львова Дмитра Гаврилюка, 36-річного мешканця Чернівців Станіслава Монте та його однолітка, громадянина РФ Івана Кольцова в організації та здійсненні замаху на Богдана Копитка, внаслідок чого загинули троє його охоронців (п.п. 1, 5, 11, 12 ч.2 ст.115 ККУ). Відповідний вирок було оголошено 19 березня, пише Dетектив-Info. Вирок наразі не оприлюднений в судовому реєстрі.

Відповідно до вироку, Станіслав Монте та Іван Кольцов отримали покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Дмитра Гаврилюка, якого вважають одним із ватажків угруповання кримінального авторитета Володимира Дідуха на прізвисько Вова Морда, засудили до довічного ув’язнення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів