Землевпорядник сільради на Сколівщині «роздержавила» 4,4 гектара

15:20 27 квітня 2017 р.

Слідчі повідомили посадовцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Працівники управління захисту економіки Львівщини (УЗЕ)  та прокуратури Львівської області встановили, що спеціаліст-землевпорядник однієї зі сільрад Сколівського району, розглядаючи технічну документацію з відведення у приватну власність громадян 13 земельних ділянок загальною площею у 4,4 гектари, підписала без встановлення фактичного місця розташування ділянок, акти встановлення і узгодження зовнішніх меж земельних ділянок. А також власноручно написала та завізувала необхідні довідки. 

Відповідно підготовлених документів дані земельні ділянки знаходяться в межах населеного пункту. Проте, фактично всі ділянки розташовані за його межами.

Відповідно до земельного законодавства ця земля могла надаватись у власність лише відповідним органом виконавчої влади, а не органом місцевого самоврядування. Однак, на підставі фіктивних документів, землі держави опинились «в руках» приватних власників. Відтак, державі завдано збитків на 1,7 мільйона гривень.

Тому слідчі управління повідомили посадовцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 1 та 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) Кримінального кодексу України.  За таке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьх років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Про це повідомили сьогодні, 27 квітня, у Львівському обласному управлінні поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів