Світ спроможний захистити країну, яка не є членом НАТО, - Зеленський

20:21 15 квітня 2024 р.

Посол Ізраїлю Міхаель Бродський у день вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському

Посол Ізраїлю Міхаель Бродський у день вручення вірчих грамот Президенту України Володимиру Зеленському

Для цього не потрібна активація 5-ї статті НАТО, а достатньо лише політичної волі.

Про це сказав сьогодні Президент України Володимир Зеленський, пише DailyLviv.com.

"Захистивши Ізраїль, вільний світ продемонстрував, що саме таке єднання не лише можливе, а й на сто відсотків ефективне. Рішучі дії союзників не допустили успіху терору та втрати інфраструктури й змусили агресора охолонути. Те саме можливе й у захисті від терору України, яка, як і Ізраїль, не є членом НАТО. І для цього не потрібна активація 5-ї статті, достатньо лише політичної волі", - констатував Володимир Зеленський. 

«Зараз увесь світ побачив по діях союзників у небі Ізраїлю та сусідніх країн, якою справді ефективною може бути єдність у захисті від терору, якщо в основі єдності – достатня політична воля. Разом діяли Ізраїль, Америка, Британія, Франція та Йорданія. Максимально ефективно", - сказав Володимир Зеленський.

Раніше МЗС України рішуче засудило іранські масовані атаки проти Держави Ізраїль."Подібні дії є абсолютно неприйнятними, безвідповідальними та несуть ризик безпрецедентної подальшої ескалації ситуації на Близькому Сході. Ця атака вчергове демонструє важливість мобілізації всіх сил вільного світу на захист глобальних кордонів демократії", - йшлося у заяві МЗС України.

Довідково

Стаття 5 договору Північноатлантичного Союзу передбачає, що напад на одного учасника НАТО є нападом на усіх його членів і викликає відповідь усіх держав-членів Союзу. Рішення щодо застосування 5 статті НАТО ухвалюється після консультацій між учасниками блоку.

Читайте також

Польща підтримує ідею НАТО про створення 100-мільярдного фонду для України

Начальник ЛОВА повідомив французів, що життя українців менш цінне, ніж ізраїльтян

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів