Збільшилася кількість поляків, які підтримують введення військових РП в Україну

09:45 26 березня 2024 р.

Фото до новини

Крім того, зростає суспільна підтримка можливості поляків брати участь у російсько-українській війні.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Дедалі більше жителів Польщі підтримують введення польських військ в Україну. Крім того, зростає суспільна підтримка можливості поляків брати участь у російсько-українській війні.

Опитування було проведено організацією United Surveys на замовлення «Dziennik Gazeta Prawna» та RMF FM. Респондентам було поставлено питання: «Яку допомогу має надати Польща Україні?»

Читайте також: Польща готова до нових порушень свого повітряного простору російськими ракетами

9,4% поляків вважають, що Польща має скерувати армію на допомогу Україні. 27,1% респондентів вважають, що громадянам Польщі потрібно дозволити брати участь у бойових діях на українському фронті. Це означає очевидне зростання підтримки участі Польщі в конфлікті в Україні. В опитуванні 2023 року підтримка виряджання військ на фронт була нульовою. Проте 3,4% вимагали «зеленого світла» полякам для участі у війні.

Автори опитування зазначають, що отримані результати «можна назвати ефектом Макрона». Президент Франції не виключає введення військових в Україну, але не для виконання бойових завдань, а, наприклад, для розмінування або для виконання завдань з кібербезпеки.

Читайте також: Ексміністр оборони Польщі переконаний, що російську ракету треба було збити

Більшість громадян Польщі підтримують надання гуманітарної допомоги Україні (75% респондентів) та постачання боєприпасів і гранатометів (67,6%).

Дослідження проводили 8-10 березня змішаним методом CATI/CAWI. В опитуванні брали участь 1000 осіб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів