На Львівщині виявили 321 вибухонебезпечний предмет

09:45 22 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищили 21 травня на Львівщині дві авіаційні бомби й стільки ж артснарядів часів Другої світової війни.

Про це повідомили сьогодні, 22 травня, у прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, де також конкретизували: «Артилерійський снаряд калібру 76 міліметрів виявили під час прогулянки в полі на відстані 2,5 кілогметра від житлових будинків у селі Оброшине в Пустомитівському районі. Дві авіаційні бомби АО-20 та 76-міліметрвий артилерійський снаряд виявили під час прогулянки на березі річки Біла на відстані 120 метрів від житлових будинків у селі Магерів у Жовківському районі».

«Цього року на території Львівської області було виявлено 321 вибухонебезпечний предмет у 78 місцях. Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Рятувальники закликають мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки і бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів, – повідомили також у прес-службі Головного управління ДСНС у Львівській області. – Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. Про знахідку терміново повідомте Службу порятунку «101».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів