У Львові чотири компанії створили Львівський кластер транспорту та логістики

11:40 26 березня 2024 р.

Фото до новини

Відтепер у Львові діє «Львівський кластер транспорту та логістики». Днями у Львівській міській раді підписали статут громадської спілки.

Четверо підприємців об’єднались задля розвитку транспортно-логістичної галузі, модернізація інфраструктури регіону, підвищення конкурентоспроможності членів кластера і реалізації інноваційних проєктів.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Приємно, що вдалось реалізувати ідею об'єднання однодумців у нашій сфері транспорту та логістики шляхом заснування такого кластера. Команда націлена на розробку та реалізацію ефективних і корисних проєктів як для галузі, так й для Львова. Щиро дякуємо за сталу підтримку Львівській міській раді та представникам профільної профтехосвіти міста», – Андрій Хавич, голова ГС «Львівський кластер транспорту та логістики».

До кластера увійшли чотири компанії:

1. Приватне підприємство «Львівкульттовари», засновником якого є Хавич Андрій. Підприємство має понад 15 років досвіду роботи та здійснює перевезення не тільки територією України, але й охоплює країни Європи та малої Азії.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю «МОЯ ТРАНСЛОГІСТИКА» –  керівник Орест Мищишин. Компанія із 20 річним досвідом роботи у наданні логістичних, складських та брокерських послуг на території України, Європи, Північної та Південної Америки.

3. Приватне підприємство «ЛС-ТРАНС» – створено 14 років тому Левом Голинським. Основний вид діяльності – перевезення спецтранспортом, авторефрижераторами. Компанія налічує понад 60 авто.

4. Приватне підприємство «РП ВЕСТ ТРАНС» засновано Іваном Пашковим у 2020 році. Це молода компанія, яка стрімко розвивається. Напрямок діяльності – вантажні перевезення у міжнародному та внутрішньому сполученні.

«Розвиток кластерів у місті Львові відіграє ключову роль у зміцненні його економічного потенціалу та створенні сприятливого середовища для інновацій та конкурентоспроможності. Наше завдання створити умови для співпраці між бізнесом, закладами профтехосвіти та владою. Лише такий партнерський підхід дозволить Львову використовувати свій потенціал у повному обсязі та забезпечить стійкий економічний розвиток міста», – сказала Галина Заяць, в.о. начальника управління економіки Львівської міської ради

Львівський кластер транспорту та логістики створювався близько шести місяців за підтримки управління економіки Львівської міської ради, яке спільно з Інститутом міста провело стратегічну сесію та низку бізнес-зустрічей для підприємців та закладів профтехосвіти. Тут між підприємцями та керівниками профільних профтехів міста зародилася співпраця і вони створили спільні проєкти, задля підсилення кадрового потенціалу бізнесу та впровадження змін в освітні програми. Під час сьогоднішньої зустрічі між підприємцями кластеру та ВПУ 29 м.Львова та   підписано меморандум про співпрацю у спільній реалізації проєктів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів