У Львові презентували «Портал відкритих даних»

15:20 19 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

У ЛМР стверджують, що громадськість отримала безперешкодний доступ до основних показників розвитку міста.

У прес-службі Львівської міськради запевнили сьогодні, 19 жовтня, що вона першою в Україні презентувала «Панель міста: портал відкритих даних» – відкриту платформа, яка в зручному форматі надає громадськості доступ до основних показників розвитку міста.  Йдеться, зокрема, про такі сфери як населення, міський бюджет, економічний розвиток, благоустрій, комунальні послуги, транспорт, освіта, охорона здоров’я, безпека, культура, адміністративні послуги тощо.

Менеджер проекту та соціолог Інституту міста Олена Гунько розповіла: «В Україні порталів з таких набором даних немає. Усі показники ми представили в простому форматі. Наша мета – спростити доступ до них, щоб це не були великі таблиці, з якими складно працювати, а, власне, спрощений, доступний, візуальний, легкий для сприйняття портал».

На першому етапі на веб-сайті можна переглянути 200 показників станом на 2015 чи 2016 рік. До кінця листопада до них доєднають й інші заплановані показники, а також можна буде послідкувати їхню динаміку з 2010 року.

Щороку дані оновлюватимуть. Очікується, що загалом портал об’єднає 860 показників, структурованих у три змістові блоки.

Зокрема, в розділі «Статистика» можна ознайомитися з основними статистичними показниками від різних підрозділів Львівської міської ради та інших міських установ, які описують стан справ в різних сферах життя Львова. Своєю чергою, показники в розділі «Якість життя» відображають суб’єктивні результати оцінювання мешканцями якості життя у місті, а розраховані вони згідно з методологією дослідження якості життя, розробленою Інститутом міста. Детальніше можна ознайомитися за посиланням http://city-institute.org/images/stories/files/Social_monitoring_2016_web.pdf).

Натомість у розіділі «Стратегія» можна переглянути показники ефективності виконання Комплексної стратегії розвитку Львова до 2025 року. Детальніше з нею можна ознайомитись за посиланням http://www.city-institute.org/images/stories/files/Digest_Complex_Strategy_web.pdf

Основною цільовою аудиторією порталу є громадські активісти, журналісти, аналітики, мешканці та гості міста, які зацікавлені в показниках якості життя у Львові. директор ЛКП «Міський центр ІТ», радник міського голови з питань впровадження ІТ Андрій Вишневський запевнив: «Направду з гордістю презентуємо вам цей унікальний продукт, аналогів якому на теренах України сьогодні немає. Львів стає в один ряд з такими містами як Лондон, як Едмонтон, як Дублін. Запрошуємо всіх активно користуватися порталом та слідкувати за реальними показниками життя міста». 

Портал «Панель міста» доступний за посиланням http://dashboard.city-adm.lviv.ua/. Цей проект розроблено міським управлінням ІТ, комунальним підприємством «Міський центр інформаційних технологій» та комунальною установою Інститут міста, у співпраці з компанією «Sigma Software» й у рамках Програми цифрового перетворення Львова до 2020 року.

Директор з розробки в «Sigma Software» Володимир Чирва відзначив: «Для нашої компанії цей проект – це, свого роду, інвестиція у краще майбутнє. Ми допомагаємо Львову стати більш дружнім до своїх мешканців, наслідуючи приклад великих європейських міст. Цей портал покликаний поліпшити діалог між міською владою і громадянами та зробити свій внесок у розвиток Львова. Ми віримо, що за Львовом цим шляхом підуть й інші українські міста, і коли-небудь ми зможемо наблизитись до європейських стандартів життя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів