За спробу підкупу СБУ звільнили заступника начальника військової прокуратури Західного регіону

14:44 15 березня 2024 р.

Фото до новини

Віктор Тхір був відсторонений від роботи вже понад пів року, з моменту, коли став підозрюваним у справі про підкуп СБУ.

Про звільнення прокурора, який працював в органах ще з 2016 року, стало відомо з рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів 6 березня, яке цитує Lviv.Media, пише  DailyLviv.com.

Минулого року заступника начальника Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Віктор Тхора звинуватили у спробі підкупу СБУ. Йдеться про те, що Тхір переконав керівника квартирно-експлуатаційного відділу (КЕВ) ЗСУ у Мукачеві Ігоря Ларіна щомісяця платити хабар йому, а також працівникові СБУ, який виявив значні зловживання КЕВ ЗСУ у Мукачеві на ремонтах та будівництві об`єктів військової інфраструктури.

Читайте також: Заступника керівника Львівської обласної прокуратури провокували на замовлення з Києва

Щомісячна оплата від Ларіна мала б складати 3 тис. доларів — 1,5 тис. доларів для працівника СБУ і ще 1,5 тис. доларів самому Тхору. Натомість співробітник СБУ відразу ж написав рапорт про спробу підкупу. Тхора і Ларіна затримали 22 червня 2023 року. Їх звинуватили у спробі підкупу працівника Служби безпеки.

Тоді Личаківський районний суд Львова обрав прокурору Віктору Тхору запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 778 тис. грн застави. Тхір заставу сплатив, але його було відсторонено від посади. Розслідування ще триває, його ведуть слідчі територіального відділу ДБР у Львові.

Читайте також: У Львові прокурор обіцяв поліціянту уникнути кримінальної відповідальності - за хабар (відео)

6 березня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів підтвердила порушення Віктором Тхором вимог законодавства та звільнила його з посади заступника начальника Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів