У Львівській ОДА презентували портал обласного містобудівного кадастру

17:05 19 жовтня 2016 р.

Заступник голови облдержадміністрації Ірина Гримак запевнила, що запровадження системи містобудівного кадастру дозволить зробити доступ до інформації з питань містобудування, розвитку територій та надання послуг більш відкритим і прозорим.

У середу, 19 жовтня, в облдержадміністрації представили геоінформаційний портал містобудівного кадастру Львівської області при службі містобудівного кадастру департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА.

Про це повідомили сьогодні, 19 жовтня, в прес-службі ЛОДА, де також розповіли, що заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак запевнила у вступному слові: «Запровадження системи містобудівного кадастру дозволить зробити доступ до інформації з питань містобудування, розвитку територій та надання послуг більш відкритим і прозорим».

Посадовець також наголосила: «У нас є чітка позиція – будь-яка містобудівна документація, яка розробляється на території області у вигляді генеральних чи детальних планів територій, повинна базуватися на формуванні містобудівного кадастру. Тобто все, що було напрацьовано в попередні роки, буде перекладатися в цифровий режим».

Своєю чергою, керівник департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук розповіла про ті можливості інформаційного ресурсу, які він надаватиме громадянам: «Головне – це зручний доступ до містобудівної документації, можливість надавати заявки і отримувати послуги через сайт. Введення загальних статистичних даних дозволить громадянам відслідковувати стан та розвиток територій, стан розроблення містобудівної документації тощо. А в майбутньому з’явиться можливість перегляду етапів будівництва об’єктів».

Наприкінці презентації відділам архітектури та містобудування Буській, Жидачівській, Жовківській, Миколаївській, Перемишлянській, Пустомитівській, Сокальській, Стрийській, Яворівській райдержадміністрацій вручили ліцензії на використання підсистеми «Реєстрація містобудівної документації», за допомогою якої адміністратори служб зможуть почати працювати з наповнення геоінформаційної бази містобудівного кадастру району необхідними адресними реєстрами вулиць, будівель, споруд та іншою необхідною інформацією в порядку передбаченим положенням про містобудівний кадастр. А на першудекаду листопада поточного року заплановано навчання адміністраторів служб містобудівного кадастру області представниками Київського науково-дослідного інституту геодезії і картографії та розробниками програмного комплексу «SoftPro: Містобудівний кадастр».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів