У РФ Куйбишевський НПЗ зупинив основну установку після дронової атаки

14:01 25 березня 2024 р.

Фото до новини

Куйбишевський НПЗ, що належить "Роснафті" у російському місті Самара відімкнув CDU-5, одну з двох установок первинної переробки, вивівши з ладу половину своєї потужності.

Про це  інформує Reuters, пише DailyLviv.com.

За даними агентства, виробнича потужність CDU-5 складає 9,5 тисячі тонн на день (70 тисяч барелів на день), що становить близько половини його потужності.

Ще одна установка первинного перероблення нафти CDU має виробничу потужність 10,5 тис. тонн нафти на добу. Поки що неясно, чи працює пристрій нормально.

Читайте також: 15 атак по НПЗ Росії було здійснено цьогоріч

Минулого року Куйбишевський завод був 29 найбільшим нафтопереробним заводом Росії за обсягом виробництва, на його частку припало 1,34% від загального обсягу перероблення нафти - 3,687 млн тонн сирої нафти. Було вироблено 624 тис. тонн бензину (1,42% від загальноросійського), 1,187 млн тонн дизельного пального (1,35%) і 1,040 млн тонн мазуту (2,56%).

Російські нафтопереробні потужності, які були зупинені в першому кварталі через атаки українських дронів на як мінімум сім нафтопереробних заводів, становлять близько 4,6 млн тонн (370 тисяч барелів на добу), або близько 7% від загального обсягу, показують розрахунки Reuters.

Нагадаємо:

15 березня українські безпілотники атакували підприємство "Первый завод" у Калузькій області РФ, яке займається переробкою нафти.

13 березня СБУ атакувала дронами одразу три нафтопереробних заводи – не тільки в Рязані, але й у Кстово (Нижегородська область) та Кірішах (Ленінградська обл), а дрони ГУР зупинили роботу Новошахтинського заводу нафтопродуктів у РФ.

12 березня у російському місті Кстово безпілотники атакували Нижньогородський нафтопереробний завод.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів